Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 10: vis

250 gram Thaise viscurry met mango
150 gram gekookte rijst.

Voedingswaarde totaal per persoon
324 calorieŽn; 27 gram eiwit; 44 gr. koolhydraten; 4 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd; 3 gram voedingsvezel.

Thaise viscurry3


Nodig voor de viscurry (4 personen):

900 gram stevige visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of schelvis) in stukken van ca. 4 cm.
een flinke rijpe, maar niet overrijpe, mango, in stukken van ca. 2 cm.
2 blikjes kokosmelk (8 dl. bij elkaar)
3 eetlepels verse koriander om te garneren

Voor de currypasta:
2-3 rode pepers, ontdaan van zaadlijsten en klein gesneden
het sap en de rasp van de schil van 1 limoen
2 theelepels sereh of 2 stengels vers citroengras ontdaan van de wortel en het schutblad, en in kleine reepjes gesneden
2,5 cm. verse gember, geschild en in plakjes gesneden
4 knoflooktenen.
1 kleine ui, in stukken
1 theelepel trassi
3 eetlepels vissaus

 

  • Doe de inhoud van de blikjes kokosmelk in een pan en breng aan de kook.
  • Zet het gas half hoog en kook de melk ca. 20 minuten in tot je ongeveer 5,7 dl. overhoudt
  • Maak de currypasta: doe alle ingrediŽnten in de blender en draai tot het goed gemengd is
  • Voeg de currypasta en de vis toe aan de kokosmelk. Roer en laat alles zo’n 4 minuten op half vuur koken
  • Voeg de mangostukjes toe en kook nog 2 minuten. Proef een stukje vis om zeker te weten dat het gaar is
  • Doe alles in een schaal, garneer met koriander en dien op met rijst.

Voedingswaarde voor 250 gram viscurry:
146 calorieŽn; 22,37 gram eiwit; 8,64 gr. koolhydraten; 2,36 gram vet, waarvan 0,59 gram verzadigd; 0,53 gram voedingsvezel.

 

Pandanrijst

Pandanrijst is droogkokende witte rijst uit Thailand, met een eigen geur en smaak. Kook de rijst volgens voorschrift op het pak.

Voedingswaarde voor 150 gram gekookte rijst:
178 calorieŽn; 4,65 gram eiwit; 35,4 gr. koolhydraten; 2,1 gram vet, waarvan 0,45 gram verzadigd; 2,1 gram voedingsvezel.
 

VOLGENDE RECEPT