Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 13: vega

300 gram schelpenpasta met panir en spruitjes

Voedingswaarde totaal per persoon
306 calorieŽn; 13,71 gram eiwit; 40,2 gr. koolhydraten; 10,2 gram vet, waarvan een onbekende hoeveelheid verzadigd (niet bekend is de waarde van panir); 5,2 gram voedingsvezel.

Schelpenpasta met spruitjes

 

Pasta wordt heel vaak gegeten met vettige sauzen, terwijl dat niet nodig is. Pasta kan prima gecombineerd worden met zoiets gewoons als spruitjes. De onderstaande hoeveelheid is afgestemd op vier personen, waarbij vermoedelijk iets overblijft.

Voor vier personen:

350 gram schoongemaakte spruitjes
350 gram schelpenpasta
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten ontveld
1 blok panir van 250 gram (Natuurwinkel)
Vetstof om in te bakken

  • Zet het water op voor de pasta;
  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaat in stukjes;
  • Snijd het blok panir in blokjes van 1,5 cm. per stuk;
  • Kook de spruitjes ca. 15 minuten en giet ze af;
  • Doe in een anti-aanbakpan de vetstof en bak de blokjes panir snel rondom bruin;
  • Haal de blokjes eruit; voeg eventueel nog een lepel Becel toe en bak daarin zachtjes ui en knoflook;
  • Doe de spruitjes erbij in de pan; roerbak ze even;
  • Voeg dan de tomaat toe, evenals zout, peper en wat marjolein;
  • Laat het geheel een minuut of 15 sudderen zodat de spruitjes gaar worden;
  • Voeg in de laatste minuut de panir toe om mee te warmen;
  • Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak;
  • Giet de pasta af, meng dit met het spruiten- en panirmengsel en dien op.
     

VOLGENDE RECEPT