Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 17: vis

200 gram gekookte linguine
150 gram saus van tonijn, tomaat en courgette

Voedingswaarde totaal
382 calorieŽn; 19 gram eiwit; 67 gr. koolhydraten; 3 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd; 4 gram voedingsvezel.

Linguine met een saus van tomaten, tonijn en courgette


Nodig voor de pastasaus (2 personen):

Een halve fles tomatensaus met basilicum (350 gram)
Een halve courgette in kleine blokjes
2 anjovisfilets in kleine stukjes
1 teentje gehakte knoflook
Een klein gesnipperd uitje
3 zwarte ontpitte olijven, fijngehakt
100 gram verse geelvintonijn, gegrild en in kleine stukjes gesneden
.

  • Bak het uitje en de knoflook even glazig.
  • Doe blokjes courgette erbij tot alles zacht is
  • Voeg de tomatensaus toe en verhit even goed
  • Doe de zwarte olijven en anjovis erbij
  • Laat de pan even vijf minuten op laag vuur staan
  • Voeg dan de tonijn toe in kleine stukjes en laat nog een paar minuten doorwarmen.
  • Doe de saus in een schaal, snipper er wat basilicum over of een strooi er een (heel klein) beetje Italiaanse kaas over.

Voedingswaarde voor 150 gram pastasaus:
56 calorieŽn; 6,67 gram eiwit; 6,18 gr. koolhydraten; 0,53 gram vet, waarvan 0,05 gram verzadigd; 0,43 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de linguine (2 personen)

200 gram gedroogde pasta of 250 gram verse pasta (verse pasta neemt minder water op)

  • Doe in een flinke pan ruim water en breng aan de kook
  • Voeg zout toe als het water kookt
  • Voeg de pasta toe
  • Giet af en dien op

Pasta die je zelf maakt, heeft 1-2 minuten kooktijd nodig
Gedroogde verse pasta iets langer, 2-5 minuten
Pasta uit de winkel moet je koken volgens aanwijzingen op het pak (meestal rond de 10 minuten)

Voedingswaarde voor 200 gram gekookte linguine per persoon:
326 calorieŽn; 12,27 gram eiwit; 60,91 gr. koolhydraten; 2,73 gram vet, waarvan 0,64 gram verzadigd; 3,09 gram voedingsvezel.
 

VOLGENDE RECEPT