Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 21: vega

100 gram bulghur met prei en bosui
100 gram falafel
veldsla met yoghurtdressing

Voedingswaarde totaal
450 calorieŽn; 23 gram eiwit; 54 gr. koolhydraten; 14 gram vet, waarvan 4 gram verzadigd; 14 gram voedingsvezel.

Bulgher, falafel en veldsla3

 

Nodig voor de bulghur met prei en bosui (2 personen):

60 gram bulghur
150 ml water
2-3 preien
2 teentjes knoflook, fijngehakt
wat dungesneden bosui
zout

  • Breng het water aan de kook, zout het licht en doe de bulghur erbij
  • Kook in ca. 7 minuten gaar (tenzij de verpakking een andere tijd aangeeft)
  • Laat ca. 12-15 minuten staan
  • Snij het witte deel van de prei in zeer dunne ringen
  • Bak de prei met de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten in weinig vet in de koekenpan
  • Meng de groenten met de bulghur en dien op.

Voedingswaarde voor 100 gram gekookte bulghur:
71 calorieŽn; 2,29 gram eiwit; 14,08 gr. koolhydraten; 0,5 gram vet, waarvan 0,06 gram verzadigd; 1,95 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de falafel

Men neme: een pakje uit de supermarkt. Falafel is in alle soorten en maten te krijgen en als je een keer weinig tijd hebt, is dit een prima oplossing. De falafel die ik hier gebruikt heb, is van het merk Florentin. Falafel wordt gemaakt van kikkererwten, wat ui en kruiden. Kort bakken in de koekenpan en klaar is het.

Voedingswaarde voor 100 gram bereide falafel:
275 calorieŽn; 9,1 gram eiwit; 27 gr. koolhydraten; 12,5 gram vet, waarvan 3,6 gram verzadigd; 9,5 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de veldsla (voor 2 personen)

3 zakjes veldsla van 75 gram
150 ml. magere Bulgaarse yoghurt
1 zakje yoghurtkruiden (zie de pagina voedingswaren).

  • Was de veldsla en droog in de slacentrifuge of dep met keukenpapier
  • Vermeng de yoghurt met de kruiden
  • Verdeel de sla over de borden en voeg er de kruidensaus aan toe.

Voedingswaarde voor 110 gram veldsla, inclusief yoghurtsaus:
104 calorieŽn; 11 gram eiwit; 13 gr. koolhydraten; 1 gram vet, waarvan 0 gram verzadigd;  3 gram voedingsvezel.
 

VOLGENDE RECEPT