Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 23: vega

200 gram blote billetjes in het gras
150 gram tofugehakt in broodrand
 

Voedingswaarde totaal
416 calorieŽn; 24,79 gram eiwit; 44,74 gr. koolhydraten; 15,28 gram vet, waarvan 3,27 gram verzadigd; 12,26 gram voedingsvezel.

blote billetjes in het gras met tofugehakt

 

Nodig voor de blote billetjes in het gras (2 personen):

250 gram snijbonen
150 gram witte bonen gekookt
2 gesnipperde middelgrote uien
3 tenen gehakte knoflook
2 takjes verse rozemarijn
1 theelepel tijm
peper en zout

  • Was de snijbonen en verwijder de draden en de punten
  • Haal de snijbonen door een snijbonenmolen of snij ze in kleine stukjes.
  • Fruit ui en knoflook. Voeg de snijbonen toe, de kruiden en een bodempje groentebouillon.
  • Doe de deksel op de pan en stoof de bonen op laag vuur in Ī 12 minuten gaar.
  • Voeg in de laatste drie minuten de witte bonen toe om mee te warmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwijder de takjes rozemarijn voor het opdienen.

Voedingswaarde voor 200 gram blote billetjes in het gras:
109 calorieŽn; 7,3 gram eiwit; 15,35 gr. koolhydraten; 2,04 gram vet, waarvan 0,6 gram verzadigd; 11,36 gram voedingsvezel.

 

Tofugehakt in broodrand (voor 2 personen)

100 gram licht gekruid tofugehakt
1 klein stokbroodje (gebruik per persoon maximaal 50 gram)
1 ei
10 gram vetstof

  • Snij van een stokbroodje plakjes van ca 1 cm dik.
  • Haal het binnenste brood uit de plakjes, maar zorg dat de korst heel blijft.
  • Snij het zachte brood heel klein, en vermeng het met het tofugehakt en het ei.
  • Vul de korstjes van de plakjes met het mengsel en duw goed aan.
  • Bak de schijfjes brood op zacht vuur aan twee kanten in de koekenpan en dien op.

Voedingswaarde voor tofugehakt in broodrand:
307 calorieŽn; 17,49 gram eiwit; 29,39 gr. koolhydraten; 13.24 gram vet, waarvan 2,67 gram verzadigd; 0,9 gram voedingsvezel.
 

VOLGENDE RECEPT