Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 25: brunch

Een uitzondering tussen de dagelijkse maaltijden is de brunch. Af en toe op een aangename zondagochtend uitslapen en om een uur of elf, half twaalf aan tafel gaan, heeft ook zo z’n charme. In zo’n situatie eet je al snel wat meer dan normaal. Hieronder wat suggesties om het toch enigszins in de hand te houden. Overigens kan je op onderstaande foto klikken, dan verschijnt dezelfde foto in een ander scherm met daaraan toegevoegd de namen van de gerechten (voor zover je dat al niet uit het beeld kon opmaken).
Eet op zo’n brunchdag ‘s avonds wat makkelijks, een kop soep met een stukje brood of een salade zodat het al met al niet te veel wordt.

Brunch zonder toelichting

 

Het recept van de Waldorfsalade die op tafel staat, vind je op de saladepagina van deze site. De rest spreekt voor zich, met uitzondering van de tortilla met avocado, tomaat en komkommer en de Insalata Caprese. Hieronder de bereidingswijze daarvan.

Tortilla’s worden vaak dichtgevouwen als wrap gegeten. Ik heb dat hier niet gedaan zodat de relatie tussen de hoeveelheid deeg en beleg wat anders is en je van deze pannenkoek met z’n tweeŽn kan eten.
 

Nodig voor de tortilla

200 gram bloem
125 milliliter water
Mespuntje zout
Eetlepel olijfolie

  • Doe de bloem, zout en water in de Magimix en meng tot het rul is.
  • Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg. Duw en trek en kneed het deeg om alle lucht er uit te halen.
  • Verdeel met een mes je bal deeg in gelijke porties.
  • Rol elke portie tot een bal en rol deze met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Houd hem rond en rol hem dun uit
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur tot deze goed heet is.
  • Leg voorzichtig de tortilla in de pan (gebruik geen boter of olie!).
  • Keer de tortilla en laat nog een halve minuut liggen.
  • Keer nog een keer om voor een paar seconden, haal uit de pan en leg op een bord.
  • Voeg onderstaand beleg toe en dien op bestrooid met een paar theelepeltjes Parmezaanse kaas.

Nodig voor het beleg

1 avocado in kleine stukjes
1 ui, fijn gesnipperd    
1 tomaat, in kleine blokjes   
1 stuk komkommer, in blokjes   
1 eetlepel koriander, fijn gehakt   
2 theelepeltjes citroensap 
1 snufje zout en peper  

  • Bedruppel de avocado met citroensap.
  • Meng de avocado, ui, tomaat, komkommer en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het gerecht een minuut op half vuur in een koekenpan. Het beleg moet lauwwarm zijn als het op de tortilla wordt gelegd.

 

Nodig voor de insalata Caprese

300 gr rijpe tomaten
175 gr mozzarella
takjes basilicum
peper, zout
2 eetlepels olijfolie

  • Was de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Leg de tomaat en de kaas dakpansgewijs op een schaal.
  • Bestrooi met zout en peper
  • Besproei de salade met olijfolie.
  • Doe er blaadjes basilicum tussen
  • Dien op.
     

VOLGENDE RECEPT