Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 28: vega

150 gram bulghur/linzenkoekjes
150 gram tuinbonen
100 komkommersalade

Voedingswaarde totaal
423 calorieŽn; 20,37 gram eiwit; 61,76 gr. koolhydraten; 7,52 gram vet, waarvan 3,83 gram verzadigd; 14,47 gram voedingsvezel.

Bulghurkoekjes, tuinbonen en komkommersla

 

Nodig voor de bulghur/linzenkoekjes (2 personen):

225 gram bereide bulghur
60 gram in groentebouillon gekookte Le Puy linzen
1Ĺ  eetlepel verse koriander
1Ĺ  theelepel gemalen komijn (djinten)
2Ĺ  eetlepel paneermeel
1 ui fijngesnipperd
2 teentje knoflook
1Ĺ theelepel chilipoeder
snufje zout
1Ĺ  eetlepel citroensap
1 ei

  • Hou 100 gram van de gekookte bulghur en de helft van de linzen apart.
  • Bak de ui in de koekenpan glazig, tezamen met het teentje knoflook.
  • Draai de rest van de bulghur, en de linzen, met het ei, de ui, de knoflook, de koriander, de djinten en de rode peper in de foodprocessor tot het goed gemengd is.
  • Doe de massa over in een schaal en voeg de paneermeel toe tegelijk met de rest van de bulghur en de linzen. Meng alles met een lepel goed door elkaar.
  • Voeg de citroensap erbij en meng opnieuw.
  • Verdeel de massa in vier porties en maak van elk portie een platte schijf
  • Bak met weinig vetstof ongeveer 4 minuten per kant in de koekenpan en dien op.

Voedingswaarde voor 150 gram bulghurkoekjes:
278 calorieŽn; 10,33 gram eiwit; 50,50 gr. koolhydraten; 3,52 gram vet, waarvan 0,83 gram verzadigd; 2,38 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de tuinbonen (2 personen)

300 gram diepvriestuinbonen (of vers gedopte)
10 gram boter
peterselie

  • Kook de diepvriestuinbonen volgens voorschrift op het pak.
  • Giet de tuinbonen af
  • Voeg de boter toe en dien op, bestrooid met wat peterselie

Voedingswaarde voor tuinbonen per 150 gram:
109 calorieŽn; 9 gram eiwit; 9 gr. koolhydraten; 4 gram vet, waarvan 3 gram verzadigd; 10,95 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de komkommersalade (2 personen)

1 hele komkommer
klein uitje fijngesnipperd
1 eetlepel gehakte bieslook
3 eetlepels Chuga Goma (zie de pagina salades)

  • Schaaf de komkommers in plakjes of rasp de komkommer
  • Vermeng de groente met het uitje en de Chuga Goma
  • Dien op met de gehakte bieslook.

Voedingswaarde voor de komkommersalade per persoon:
36 calorieŽn; 1,04 gram eiwit; 2,26 gr. koolhydraten; 0 gram vet; 1,14 gram voedingsvezel.
 

VOLGENDE RECEPT