Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 3: vega

200 gram couscous
200 gram groenten

Voedingswaarde totaal per persoon
323 calorieŽn; 12 gram eiwit; 55 gr. koolhydraten; 5 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd; 9 gram voedingsvezel.

Couscous met groenten

Nodig voor de couscous met groenten (4 personen):

400 gram couscous
2 el plantaardig bak- en braadproduct
1 gesnipperde flinke ui
5 dl. groentebouillon
Ĺ bosje wortelen, in reepjes gesneden
2 meiknollen, in blokjes
Ĺ koolraap in blokjes
2 courgettes, in blokjes
1 rode paprika in kleine stukjes
150 gram sperziebonen
1 el fijngehakte verse koriander of peterselie
1 eetlepel ras el hanout
2 theelepeltjes komijnzaad
verse koriander, ter garnering
 

  • Bak de ui, de koolraap en de meiknolletjes even aan in een eetlepel bak- en braadproduct.
  • Voeg de paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de sperziebonen toe en laat het geheel afgedekt ca. 20 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Haal met een juslepel ongeveer de helft van het vocht weg uit het gerecht en zet dat apart.
  • Voeg de courgettes, de paprika, de ras el hanout en de komijnzaad toe aan de groenten.
  • Vermeng het vocht van het groentemengsel met heet water tot de hoeveelheid bereikt is die nodig is voor de couscous (zie gebruiksaanwijzing op het pak).
  • Leg de couscous in een voorverwarmde schaal, overgiet met het vocht en dek af (de couscous die ik doorgaans gebruik heeft 4 minuten nodig, maar sommige couscous heeft meer tijd nodig).
  • Doe de groenten in een schaal, garneer met wat koriander en zet beide schalen op tafel.

NB: Zout is niet nodig. De hoeveelheid die in de bouillon zit, zou in principe genoeg moeten zijn, zeker tezamen met de overige kruiden.
 

VOLGENDE RECEPT