Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 30: vis

125 gram wilde zalm
75 gram gekookte wilde rijst
150 gram warme komkommer in dille/peterseliesaus

Voedingswaarde totaal
433 calorieŽn; 32 gram eiwit; 25 gr. koolhydraten; 22 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd; 3 gram voedingsvezel.

Zalm met wilde rijst en komkommer in dragonsaus


Nodig voor de wilde rijst (voor 2 personen):

50 gram wilde rijst
1 uitje gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd

  • Kook de wilde rijst volgens de verpakking (meestal een uur, met vier keer zoveel water als rijst).
  • Bak ondertussen het uitje en de knoflook.
  • Giet de rijst af als de kooktijd voorbij is.
  • Meng rijst met ui en knoflook en dien op.

Voedingswaarde voor 75 gram wilde rijst:
88 calorieŽn; 4 gram eiwit; 18 gr. koolhydraten; 0 gram vet; 2 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de zalm (voor 2 personen)

Twee mooie moten wilde zalm van ongeveer 125 gram per stuk.
Vetstof om in te bakken
Zout, peper
Citroen

  • Zorg dat de vis een half uurtje voor het bakken uit de koelkast is gehaald.
  • Verhit de vetstof in de anti-aanbakpan.
  • Leg de zalm met de huid naar beneden in de pan en laat ca. 3 minuten op een half hoog vuur staan.
  • Bestrooi de bovenkant met wat zout en een snufje peper.
  • Draai de vis na drie minuten en laat nog een minuut staan. De zalm zal nu zacht roze zijn en kan nog wat nagaren.
  • Dien op met een stukje citroen.

Voedingswaarde voor 125 gram bereide zalm:
297 calorieŽn; 25 gram eiwit; 0 gr. koolhydraten; 22 gram vet, waarvan 4 gram verzadigd;  0 gram voedingsvezel.

 

Nodig voor de komkommer in dille/peterseliesaus (voor 2 personen)

1 komkommer in blokjes gesneden
1 eetlepel fijngehakte verse dille
1 eetlepel fijngehakte peterselie
peper en een snufje zout
1 dl. halfvolle melk en nog een bodempje voor de arrowroot
1Ĺ theelepel arrowroot

  • Stoom de komkommer in vijf minuten warm in een stoompan.
  • maak intussen van de arrowroot met een beetje koude melk een papje.
  • verhit de melk tot het kookpunt (in een pan; niet in de magnetron! De saus moet koken straks, anders bindt hij niet.).
  • Als de melk kookt voeg je het papje van de arrowroot toe aan de melk.
  • Roer op het vuur tot de melk dik wordt.
  • Zet het gas uit; voeg peterselie en dille toe, evenals wat peper en zout en roer even door.
  • Leg de komkommer op een schaal en overgiet met de saus.

Voedingswaarde voor 150 gram komkommer:
48 calorieŽn; 3 gram eiwit; 7 gr. koolhydraten; 0,8 gram vet, waarvan 0,42 gram verzadigd;  1 gram voedingsvezel.
 

VOLGENDE RECEPT