Mailkat
Link naar e-boek3
Dag 4: vega

250 gram fregola sarda met doperwtjes en tomaat

Voedingswaarde totaal (zonder kaas) per persoon
416 calorieŽn; 17 gram eiwit; 76 gr. koolhydraten; 4 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd; 7 gram voedingsvezel.

Fregola Sarda met doperwtjes en tomaat1

 

Fregola sarda is Siciliaanse korrelpasta die geroosterd is. De pasta is te koop bij Italiaanse speciaalzaken. Voor wie in het centrum van Amsterdam woont of het centrum bezoekt: ik haal mijn fregola sarda in de Westerstraat 77 bij Il Mattarello. Korte Turkse pasta (te krijgen bij Turkse winkels) schijnt een goede vervanger te zijn van fregola sarda als de laatste niet te krijgen is, maar ik heb daar zelf geen ervaring mee.

Nodig voor de fregola sarda voor 4 personen:

400 gr. fregola sarda
800 ml bouillon
250 gr. diepvriesdoperwten
1 gesnipperde ui
Ĺ bosje oregano
Ĺ bosje rozemarijn
1 theel. saffraan, de draadjes geplet in een vijzel.
3 tomaten ontdaan van zaad en zaadlijsten en in stukjes gesneden

 

  • Breng water aan de kook met een beetje zout en kook de doperwtjes volgens de tijd die op het pak staat, gaar.
  • Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie.
  • Voeg de fregola toe en bak kort mee.
  • Schenk de bouillon erbij, tot de fregola onder het vocht staat.
  • Voeg de saffraan toe, de oregano en de rozemarijn. Hou wat van de kruiden apart om later toe te voegen.
  • Kook het gerecht op zacht vuur volgens de tijd die op de verpakking staat gaar. Controleer steeds of er voldoende vocht in de fregola zit.
  • Giet aan het eind van de kooktijd eventueel overtollig vocht af en meng de pasta met de doperwtjes en de stukjes tomaat.
  • Warm even door, meng het restje kruiden door de pasta en dien op.
     

VOLGENDE RECEPT