Mailkat
Link naar e-boek3
Lijnen met Lieke

In het onderstaande vind je een lijst van maaltijden. Klik op een dag, dan staat daar meer informatie en de recepten. Bij alle maaltijden voeg ik de hoeveelheid calorieŽn, eiwitten, vetten en koolhydraten toe. De meeste recepten leiden tot maaltijden die zonder veel moeite zelf gemaakt kunnen worden. Misschien zijn sommige voedingsmiddelen wat minder bekend en moet daar eens een keer een winkel met biologische voedingsmiddelen voor bezocht worden, maar dat zijn dan zaken die je vaker kan gebruiken en goed blijven. Het gaat er in het algemeen om dat je niet de hele dag met ingewikkeld eten hoeft bezig te zijn maar dat voedsel klaarmaken en opeten inpasbaar is in de dagelijkse bezigheden. Wat in mijn voeding weinig voorkomt, is saus. Ik vind veel voedsel lekker zonder al die bedekking die het zogenaamd smakelijker moet maken. Alleen bij rauwkostsalades is het prettig om er iets overheen te doen. Maar aan gekookt voedsel hoeft echt niet altijd iets te worden toegevoegd.

Op het principe van gemak maak ik een enkele uitzondering waar ik een uitstapje naar Japanse gerechten maak om eens wat anders te proberen.

Bij elke maaltijd kan een salade worden gegeten. Enkele salades en dressings zijn hier te vinden.

 

Dag 1 (vlees):
Biefstuk van de haas, rode kool met appeltjes en aardappelen
 

Dag 2 (vis):
Schelvisfilet, zeekraal en worteltjes
 

Dag 3 (vegetarisch):
Couscous met groenten

 

Dag 4 (vegetarisch):
Fregola sarda met doperwtjes en tomaat

 

Dag 5 (vlees):
Gehaktbrood met spinazie
 

Dag 6 (vis):
Griet met venkel en aardappelpuree
 

Dag 7 (vegetarisch):
Friese jachtschotel

 

Dag 8 (vegetarisch):
Gierstkoekjes met wortel, schorseneren en paddenstoelen

 

Dag 9 (vlees):
Lamskotelet met borlottibonen en polenta
 

Dag 10 (vis):
Thaise viscurry met kleefrijst
 

Dag 11 (vis):
Japanse maaltijd
 

Dag 12 (vlees):
Nasi
 

Dag 13 (vegetarisch):
Schelpenpasta met panir en spruitjes
 

Dag 14 (vlees):
Laotiaanse laap met rijst en groente
 

Dag 15 (vis):
I
nktvispilaf met rijst
 

Dag 16 (vegetarisch):
Aloo gobi (Indiase bloemkool met aardappel)
 

Dag 17 (vis):
Linguine met een saus van tomaten, tonijn en courgette.
 

Dag 18 (vlees):
Kalfsvlees met witlof en aardperenpuree
 

Dag 19 (vis):
Tonijn met broccoli en gepofte aardappel
 

Dag 20 (vlees):
Kipfilet met sperziebonen en gekookte aardappel
 

Dag 21 (vegetarisch):
Bulghur met falafel en veldsla
 

Dag 22 (vis):
Zeebaars met wortelsoufflť en gnocchi
 

Dag 23 (vegetarisch):
Blote billetjes in het gras met tofugehakt
 

Dag 24 (vlees):
Couscous met lamskofta
 

Dag 25 (gemengd):
Brunch
 

Dag 26 (vis):
Viskoekjes met courgette en polenta
 

Dag 27 (vegetarisch):
Vegetarische erwtensoep met roggebrood
 

Dag 28 (vegetarisch):
Bulghurkoekjes met tuinbonen en komkommersla
 

Dag 29 (vlees):
Stoofpotje met quinoa
 

Dag 30 (vis):
Zalm met warme komkommer en wilde rijst
 

Dag 31 (vlees):
Hazenrugfilet met stoofpeertjes en krieltjes

 

NAAR EERSTE RECEPT